Ilcsi Kozmetika Törökbálint

TAVASZI (BIO)KOZMETIKA

Egész évben, de különösen tavasszal, jelentkezik az a jellegzetes bőrprobléma, hogy feszül, húzódik a bőrünk, olyan érzést keltve, mintha teljesen ki lenne száradva. Ez sok esetben nem zsírhiány jele (különösen nem akkor, amikor a bőr tele van mitteszerrel), hanem a lerakódott szaruréteg megvastagodására utal.
Ez a legfelső rétege a bőrünknek, amely elhalt kis laphámsejtekből áll, és ha ezt nem távolítjuk el rendszeresen és megfelelően, akkor jutunk el idáig. Ez a szaruréteg védi bőrünket a külső hatásoktól ( napsütés, szél, hideg, stb. ) viszont attól is „megvédi”, hogy a rávitt krémek felszívódhassanak.
Így érthető, hogy több szempontból is nagyon fontos a bőr radírozása, a felszíni réteg lehámlasztása. Addig, amíg ezt el nem végezzük, feleslegesen teszünk fel bármilyen finom, jó minőségű krémet vagy pakolást.
Én a vendégeimnek mindig azt mondom, hogy a bőr radírozása legalább olyan fontos, mint a naponta történő krémezés.

A következő kérdés az, hogy mivel és mennyit radírozzunk. A leghatásosabbak a gyümölcssavas bőrradírok, melyek száradás után maszkszerűen lehúzhatók, bár a forgalomban tudomásom szerint leginkább szemcsés, „dörzsölős” radírok kaphatók. Ezek is nyilván hatásosak, de tavasszal egy kúraszerűen történő hámlasztáshoz eredményesebbek a már előbb említettek. Ha otthon szeretnének próbálkozni, én Ilcsi néni csipkebogyóból és kukoricalisztből készített arcradírját ajánlanám, eleinte 2-3 alkalommal, később1-2 alkalommal hetente.
Utána bőrünket minden alkalommal kenjük át a megfelelő krémmel, illetve nagyon látványos eredményt ad egy frissítő pakolás.
Ha kozmetikusra bízzuk a dolgot, gyorsabb eredményt érhetünk el a 20%-os gyümölcssavas peelinggel. Mivel ez lényegesen erősebb, mint a csipkebogyós, ezért felhívom a figyelmet a megfelelő fényvédelemre (de ezt a kozmetikusok úgyis tudják.) Egy ilyen hámlasztó kúra után (6-8 alkalom) bőrünk szinte újjávarázsolódik, eltűnik a foltok nagy része, enyhülnek a ráncok és nem utolsó sorban, üdévé, frissé, egészségesen rózsaszínűvé válik bőrünk. Ha alaposan szemügyre veszzük arcunk színét a kúra előtt és után, akkor láthatjuk milyen szürke réteget sikerült eltávolítani.

Eddig az arc hámlasztásáról volt szó, de ez a probléma nem áll meg az arcunknál. Lábszárunk és egyéb testrészeink bőre is fájóan húzódhat, feszülhet, viszkethet. A kereskedelem bőséggel ellát bennünket jobbnál jobb és drágábbnál drágább testradírokkal, de az egyik legolcsóbb és legjobb testradír mégis mindenki konyhájában megtalálható. A recept a következő: körülbelül 40dkg durva szemű vagy akár tengeri sót összekeverünk egy tojásfehérjével, és ezt egy jól záródó üvegbe vagy tégelybe tesszük (erre azért van szükség, mert ha kiszárad, kőkeménnyé és használhatatlanná válik). Bőrünket vizezés után ezzel a sóval gyors, erőteljes mozdulatokkal átdörzsöljük, majd utána lemossuk és folytathatjuk a tisztálkodást.(Ez egyébként kiváló különböző gombás bőrbetegségekre is.) Meglepő lesz az eredmény, bőrünk olyan bársonyosan puha lesz, amilyet már régen tapasztaltunk.

Egy ilyen radírozás után viszont feltétlenül szükség van egy jó minőségű testápolóra. Ha szoláriumozunk, vagy napozunk, a kövirózsás testápoló a legjobb, mely nyugtató hatású, jól hidratál és táplálja a legigényesebb bőrt is. Emellett kitűnő kéz- és körömápoló és hatékonyan lassítja az öregkori szeplők kialakulását. A kiszáradt, dehidratált, érdes bőr zsír- és vízhiányát pótolja – tökéletes felszívódás mellett – a karottás testápoló. Fantasztikusan feldobó, szépítő hatású a vérpezsdítő testápoló, mely regeneráló és kötőszövet erősítő. Ez a testápoló elég erősen csíp, és bőrünk kipirul tőle. Ezzel a fokozott ér- és nyirokkeringéssel a fáradsági, öregségi lerakódások kitisztulnak az erekből, szövetekből, így striákra és cellulitisre is kiváló. Ajánlatos a rendszeres használata ennek és a többi testápolónak egyaránt.


                                                                                      Ádámné R Kati kozmetikus

vissza a címoldalrailcsikozmetika.lapunk.hu címoldaláraLap tetejéreOldaltérképHirdess oldalainkon!
ingyen honlap
Powered by lapunk.hu - Legyen neked is egy ilyen oldalad ingyen!